Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTrump i Harris u ključnoj bitci za Michigan: Uticaj Arapskih Amerikanaca

Trump i Harris u ključnoj bitci za Michigan: Uticaj Arapskih Amerikanaca

Trumpova obećanja u Michiganu

Na svom nedavnom događaju u Michiganu, Donald Trump je obećao da će “udahnuti život u automobilsku industriju države”. Ova industrija je ključna za ekonomiju Michigana, pa je Trumpov plan izazvao interesovanje među prisutnima.

Rasplet izbora i značaj Arapskih Amerikanaca

Tokom istog događaja, Trump se sastao sa arapskim Amerikancima. On je istakao njihovu potencijalnu ulogu u preokretanju rezultata izbora. Ova zajednica može imati značajan uticaj na rezultat, posebno s obzirom na blizu izborne utrke.

Kandidati na rubu – Harris i Trump

Ankete pokazuju da su Trump i Kamala Harris u teškoj utrci. Harris trenutno ima minimalno vodstvo, što dodatno pojačava važnost Michigana, koji broji 15 glasova u elektorskom kolegijumu.

Michelle Obama o značaju glasova

Michelle Obama je prisustvovala događaju s Harris, ističući važnost izlaska na izbore. Ona ukazuje na “očigledan mentalni pad” Trumpa i ističe zabrinutost oko prava na pobačaj. Prema njenim riječima, neuspjeh u izboru Harris mogao bi imati “smrtonosne posljedice”.

Briga zagovornika prava na abortus

Zagovornici prava na abortus izrazili su zabrinutost zbog potencijalnih zabrana koje ugrožavaju živote žena. Harris je afirmativno odgovorila, poručujući mladima da razumije njihovu “nestrpljivost” za promjenama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -