Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaOftalmološka elita se okupila na 15. kongresu u Zagrebu

Oftalmološka elita se okupila na 15. kongresu u Zagrebu

Veliki broj stručnjaka na kongresu oftalmologije

25. i 26. listopada, Zagreb je bio domaćin 15. kongresa ‘Novi trendovi u oftalmologiji’. Ovaj značajan događaj okupio je više od 600 sudionika iz regije, uključujući 65 vrhunskih oftalmologa. Kongres je organiziran u suradnji Klinike Svjetlost i Hrvatskog društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju.

Inovacije u oftalmologiji

Sudionici su imali priliku čuti o najnovijim inovacijama i trendovima u oftalmološkoj praksi. Dr. Ivan Gabrić izdvojio je važnost besplatnog dijeljenja znanja. Kroz radionice, često su demonstrirani zahvati poput laserskog skidanja dioptrije i operacija sive mrene.

Pioniri oftalmološke struke

Kongres su uveličali i vodeći svjetski stručnjaci. Među njima, prof. dr. sc. Lyndon da Cruz iz Moorfields Eye Hospital i dr. Rajeev Muni, stručnjak za pnemoretinopeksiju. Njihov doprinos na kongresu bio je neprocjenjiv.

Nagrade i priznanja

Na kongresu su dodijeljene nagrade za izniman doprinos oftalmologiji. Dr. Uday Devgan, poznat kao ‘učitelj vještinama operacije katarakte’, bio je jedan od istaknutih nagrađenih. Njegov rad značajno utječe na obrazovanje oftalmologa diljem svijeta.

Budućnost oftalmologije

Ove dvije godine, Klinika Svjetlost nastavlja postavljati standarde u oftalmološkoj praksi. Organizacija kongresa potvrđuje njihovu poziciju među svjetskim liderima. Svečana večera na kraju kongresa bila je prilika za networking i jačanje saradnje među stručnjacima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -