Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinFilm/TVLeonardo Dikaprio podržava Kamalu Haris za predsjednicu SAD-a

Leonardo Dikaprio podržava Kamalu Haris za predsjednicu SAD-a

Podrška za borbu protiv klimatskih promjena

Američki glumac Leonardo Dikaprio izrazio je svoju podršku Kamali Haris, trenutnoj potpredsjednici SAD-a, za predsjedničku poziciju. U video snimku objavljenom na Instagramu, Dikaprio je naglasio hitnost djelovanja zbog klimatskih promjena. On smatra da ove promjene uništavaju planetu i štete ekonomiji.

Klimatska kriza kao prioritet

Dikaprio, koji je dugogodišnji aktivista za očuvanje okoliša, izjavio je: “Potrebni su hrabri koraci naprijed da spasimo našu ekonomiju, našu planetu i sebe.” Njegov video se osvrće na nedavne vremenske nepogode koje su pogodile SAD, za koje optužuje klimatske promjene.

Ambiciozni ciljevi Kamale Haris

Leonardo također hvali Harisine ambiciozne ciljeve za smanjenje emisije ugljenika do 2050. godine. Njena uloga u donošenju Zakona o smanjenju inflacije smatra se ključnom za izgradnju zelene ekonomije u SAD-u. Kao potpredsjednica, Haris je podržala važan zakon kojim se adresiraju klimatski izazovi.

Podrška slavnih ličnosti

Sa manje od dvije sedmice do izbora, Haris uživa podršku mnogih zvijezda, uključujući Tejlor Svift i Meril Strep. Njihova prisutnost na skupovima dodatno pridonosi Harisovoj kampanji. Također, Bijonse će učestvovati na skupovima, što dodatno podiže medijsku pažnju.

Kritika protiv Donalda Trampa

Leonardo Dikaprio nije propustio priliku da kritikuje Donalda Trampa zbog njegovog povlačenja iz Pariskog klimatskog sporazuma, nazvavši ga negatorom nauke. Ova izjava dodatno podvlači razlikovanje između demokratskih i republikanskih kandidata u pogledu klimatskih politik.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -