Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaVeća operacija protiv krijumčarenja goriva u Srbiji: Uhvaćeno 17 osoba

Veća operacija protiv krijumčarenja goriva u Srbiji: Uhvaćeno 17 osoba

Ukupan iznos krijumčarenog dizela

U Srbiji je otkrivena velika operacija krijumčarenja naftnih derivata. Policija je uhvatila 17 osumnjičenih zbog nezakonitog transporta dizela. Krijumčarenje je uključivalo više od dva miliona litara dizela iz Sjeverne Makedonije. Vrijednost ove pošiljke je procijenjena na oko 1,63 miliona eura.

Organizovana grupa i metode rada

Uhapšeno je sedam lica odgovornih za privredne subjekte. Osumnjičeni su organizovali krijumčarenje od 1. juna do 30. oktobra prošle godine. U operaciji su korištene cisterne, koje su vozili ostali uhapšeni. Gorivo nije carinjeno na graničnom prelazu Preševo. Prikazano je kao tranzitno, što je omogućilo daljnju prodaju u Srbiji.

Osobe koje su učestvovale

Na graničnom prelazu Batrovci, osumnjičeni su prikazivali cisterne kao pune, iako su prethodno prodali gorivo na crno. Među uhapšenima su imena J.B., D.P., V.A. i drugi. Oni su osumnjičeni za nekoliko krivičnih djela, uključujući krijumčarenje.

Posljedice i oduzimanje imovine

Odlukom tužilaštva, izvršeni su pretresi na više lokacija. Oduzeto je pet kamiona i pet cisterni. Državni budžet je oštećen za oko 190 miliona dinara. Osumnjičenim će biti određeno zadržavanje do 48 sati пред nego što budu privedeni tužilaštvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -