Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometInter Miami slavi pobjedu uz spektakularne nastupe Messija, Suareza i Albe

Inter Miami slavi pobjedu uz spektakularne nastupe Messija, Suareza i Albe

Prvi meč osmine finala play-offa MLS lige

U uzbudljivom meču osmine finala play-offa MLS lige, Inter Miami je ostvario značajnu pobjedu protiv Atlante. Ovaj susret, koji se odigrao u noći 26. oktobra 2024. godine, obilovao je napetim trenucima i izvanrednim potezima nekih od najboljih igrača.

Golovi koji su donijeli pobjedu

Na početku meča, u drugoj minuti, Luis Suarez je otvorio rezultat after nevjerovatne akcije po lijevoj strani, uz asistenciju Jordija Albe. Atlanta je uspjela izjednačiti u 39. minuti preko Lobjanidzea, koji je pogodio za 1:1. Ipak, ključni trenutak dogodio se u 60. minuti.

Majstorija Jordija Albe

Jordi Alba je, nakon pasa Lionela Messija sa skoro 30 metara, izveo fantastičan udarac. Njegov gol donio je pobjedu Interu od 2:1, čime su zadržali prednost pred revanš susret. Iako Messi nije postigao gol, njegov doprinos je bio neizmjeran uz Suarezove i Albine neverovatne akcije.

Legende na terenu

Osim Messija, Suareza i Albe, na terenu je bio i Sergio Busquets. Ova četvorka, koja je briljirala u dresu Barcelone, pokazala je svoju moć i na američkom terenu, odigravši cijelu utakmicu za Inter Miami.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -