Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTragična avionska nesreća u Sidneju: Trojica muškaraca izgubila život

Tragična avionska nesreća u Sidneju: Trojica muškaraca izgubila život

Avionska nesreća u Novom Južnom Velsu

Trojica muškaraca su poginula u subotu prilikom sudara dva laka aviona blizu Belimbla Parka, jugozapadno od Sidneja. Policija Novog Južnog Velsa potvrdila je nesreću koja se dogodila oko 11:50 sati.

Detalji o nesreći

Prema izjavama službi za hitne intervencije, u jednom od aviona nalazile su se dvije osobe. Stradali muškarci identifikovani su kao pilot i suvozač jednog od aviona. Policija i druge hitne službe odmah su reagovale na dojavu o nesreći.

Svjedočenja mještana

Mještanka Kajli Sparks izjavila je da je čula zvuk normalnog letenja aviona, sve dok nije čula “silovit prasak”. Taj zvuk, kako tvrdi, bio je praćen prekidom u radu motora. “Tata se razumije u mehaniku i rekao je da je zvučalo kao katastrofalni kvar motora”, kazala je ona.

Potraga za olupinom

Kajli je sa još nekoliko mještana potrčala prema mjestu gdje su čuli zvukove, ali nisu uspjeli pronaći olupinu aviona. Iako su krenuli stazama koje vode iza njihovih imanja, potraga nije dala rezultate.

Ova tragična nesreća ponovno je skrenula pažnju na sigurnost lakih aviona u području Novog Južnog Velsa. Istražne ekipe su na terenu kako bi utvrdile uzroke nesreće.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -