Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaPohapsila granična policija: Brojne potjernice na sarajevskom aerodromu

Pohapsila granična policija: Brojne potjernice na sarajevskom aerodromu

Uhapšeni osumnjičenici na aerodromu

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, pripadnici Jedinice granične policije jučer su uhapsili S. O. (1985.). Graničnim provjerama utvrđeno je da je protiv njega raspisana potraga zbog krivotvorenja isprava. On je stigao letom iz Beograda i predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pohodi na potjernice Interpola

Dan ranije, 23. oktobra 2024., uhvaćen je A. S. (1999.), državljanin Republike Turske. Interpol Wiesbaden raspisao je potjernicu za njim zbog oružane pljačke. Kontroliran je na ulasku u BiH, letom iz Istanbula, i predat je Sudskoj policiji Suda BiH.

Akcije protiv droge i krađe

Na istom aerodromu, 20. oktobra 2024., uhvaćen je A. S. (1989.), također turski državljanin, po potjernici Interpola Brisel. Optužen je zbog krivičnih djela povezanih s opojnim drogama i krađom, a također je stigao iz Istanbula.

Serija hapšenja zbog teških krivičnih djela

Isto tako, 20. oktobra uhapšen je S. B. (1988.), koji je bio predmet potrage zbog obljube s djetetom te lažnog prijavljivanja. Predat je Odjelu sudske policije Bijeljina nakon dolaska iz Beča.

Potrage u okolnim kantonima

Pripadnici GP BiH također su pohapsili i D. M. (1995.) na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi. On je bio predmet potrage zbog tjelesne povrede i predat je službenicima MUP-a Republike Srpske. Također, 22. oktobra, uhapšen je N. M. (1977.), državljanin Hrvatske, zbog prevara.

Ova serija hapšenja podvlači efikasnost graničnih službi u borbi protiv kriminala u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -