Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaTužilaštvo u Sarajevu potvrdilo optužnicu protiv Adema Šumana i njegovih pomagača

Tužilaštvo u Sarajevu potvrdilo optužnicu protiv Adema Šumana i njegovih pomagača

Optužnica za ubistvo i nasilničko ponašanje

Prema informacijama koje je za portal Klix.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva u Sarajevu, Azra Bavčić, optužnica protiv Adema Šumana je potvrđena.

Optužnica je potvrđena i za njegove pomagače, Elmedina Gradišića i Mersima Saljevića. Njih trojica terete se za krivično djelo ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju te nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Incident na raskrsnici u Otoci

Incident se dogodio 28. januara 2024. godine, oko 23 sata i 30 minuta, na prometnoj raskrsnici u sarajevskom naselju Otoka. Šuman je, bez vozačke dozvole, automobilom Peugeot blokirao put četvorici prijatelja u vozilu Citroen.

Prema navodima tužilaštva, Šuman je otvorio prozor i obratio se riječima: “Šta me gledate, stanite ovdje.” Nakon toga, prilazio je vozilu svojih žrtava s namjerom da ih napadne.

Nasilje i upotreba pištolja

Šuman je, ne izlazeći iz automobila, prešao na mjesto suvozača i pesnicom udario dvojicu prijatelja. Zatim je iz kasete uzeo pištolj i drškom pištolja ih ponovo udario.

Ova nasilna epizoda uzrokovala je ozbiljnu zabrinutost u zajednici. Tužilaštvo će nastaviti s istragom i procesuiranjem počinitelja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -