Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisSaznajte više o GOOD HACKathonu 2024: Inovacije za održivu budućnost

Saznajte više o GOOD HACKathonu 2024: Inovacije za održivu budućnost

Učesnici rade na rješenjima za zaštitu okoliša

U okviru ovogodišnjeg GOOD HACKathona, učesnici su se fokusirali na temu “Zeleni gradovi/zajednice za održivu budućnost: Inovacije u zaštiti okoliša”. Takmičari imaju samo 24 sata da razviju softverska rješenja koja odgovaraju na ovu temu.

Mentorske radionice i kontinuirana podrška

Ovaj hackathon se izdvaja po setovima radionica i kontinuiranom mentorstvu. Uloga mentora preuzeli su stručnjaci kompanije United Cloud, koji pružaju dragocjeno znanje i iskustvo takmičarima tokom čitavog procesa.

Stručnjaci s ETF-a Sarajevo plasiraju znanja

Prof.dr. Jasmin Velagić i Hajdi Mostić, predsjednica UO Telemach fondacije, igraju ključnu ulogu u mentorstvu. Njihovo znanje pomaže takmičarima u razvoju ideja i funkcionalnosti proizvoda.

Učesnici iz cijele Bosne i Hercegovine

Ove godine zabilježen je rekordni broj prijava, sa 150 studenata iz 42 tima. Odabrano je 12 najboljih timova iz sedam gradova u BiH. Ova godina donosi izazov koji testira timski duh i kreativnost.

Tim “Espresso” već počeo s radom

Ahmed Spahić, član tima Espresso s Politehničkog fakulteta Zenica, ističe da su podijelili uloge i spremni su na izazov. Sretni su što mogu učestvovati u ovom takmičenju.

Pratite najnovija dešavanja

Informacije o hackathonu možete pratiti putem društvenih mreža kompanije Telemach.ba, uključujući Facebook i Instagram.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -