Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaMilanović o NATO aktivnostima: "Zašto žuriti s odlukom?"

Milanović o NATO aktivnostima: “Zašto žuriti s odlukom?”

Osuda političkog ponašanja

Tokom nedavnog razgovora s novinarima, predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović, iznio je svoju kritiku na prijedlog o sudjelovanju Oružanih snaga Hrvatske u NATO aktivnostima. Milanović je naglasio da su u pitanju ratne aktivnosti te da je potrebno ozbiljno razmotriti posljedice tih odluka.

Izjava o žurbi s odlukom

“Ovo je ratno djelovanje. Znam to mjesecima, kao i premijer Plenković. Sve ovo laganje kulminacija je jednog razmišljanja. Politička odluka se ne smije uskraćivati,” kazao je Milanović. Njegova zabrinutost dodatno se reflektira kroz pitanje zašto se žuri s odlukom o uključenju u NATO akcije.

Finansiranje HDZ-a i ruski uticaji

Milanović se osvrnuo i na tezu o ruskom finansiranju Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). “U kući obješenog konopac se ne spominje. Ne spominjite ruski novac”, upozorava Milanović.

Pored toga, naveo je zanimljivu situaciju sa Garijem Kasparovim, poznatim šahistom. “Davao sam mu državljanstvo, a on je bio glasni kritičar Putina. Nakon toga su Rusija i njeni uticaji počeli finansirati HDZ”, dodao je Milanović.

Zaključak o političkim pritiscima

Ova izjava naglašava Milanovićevu zabrinutost za unutrašnju politiku Hrvatske i potencijalne posljedice preuranjenih odluka. Njegovo stajalište može otvoriti nova pitanja o političkoj odgovornosti i transparentnosti u zemlji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -