Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBarcelona se suočava s mogućim rastankom od senzacije Yamala

Barcelona se suočava s mogućim rastankom od senzacije Yamala

Yamal: Najveća senzacija svjetskog nogometa

Yamal, mladi nogometaš od 17 godina, smatra se jednom od najvećih senzacija u svijetu nogometa. Barcelona je nedavno odbila nevjerovatnu ponudu od 250 miliona eura, koju je predstavio predsjednik kluba Joan Laporta.

Finansijski problemi Barcelone

Iako trenutne financijske okolnosti u Barceloni zahtijevaju oprez, klub bi mogao biti prisiljen na prodaju mladog talenta. Engleski Independent izvještava da timovi kao što su Arsenal i Liverpool razmatraju mogućnosti za dovođenje Yamala.

Posljedice odluke CAS-a

Nedavna presuda Suda za sportsku arbitražu (CAS) dodatno komplicira situaciju. Barcelona je izgubila žalbu u vezi s finansijskim pravilima za sezonu 2023/2024. Ovo predstavlja rizik od kršenja propisa o financijskom fair-playu.

Rivalstvo engleskih klubova

Ova odluka bi mogla otvoriti vrata rivalima širom Evrope da potpišu neke od ključnih igrača, uključujući Yamala. Liverpool i Arsenal sada imaju priliku da iskoriste ovu situaciju i pokušaju pridobiti mladog ofanzivca.

Rekordna transfer suma

Prema izvorima, klub koji bi želio angažovati Yamala morao bi izdvojiti između 250 i 300 miliona eura. Ova suma bi mogla pokriti financijske izazove Barcelone, ali bi isto tako značila gubitak generacijskog talenta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -