Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaBarselona: Španska policija uhapsila vođu "Vračarskog klana" i njegovog saradnika

Barselona: Španska policija uhapsila vođu “Vračarskog klana” i njegovog saradnika

Hapšenje u Barseloni

Španska policija izvela je značajnu akciju hapšenja u Barseloni, gdje su pritvoreni dvojica istaknutih članova “Vračarskog klana”. Ova kriminalna organizacija potiče iz Beograda i za njima je raspisana potjera u više zemalja, među kojima su Srbija, Austrija i Španija.

Identitet uhapšenih

Policija nije otkrila imena uhapšenih. Prvi osumnjičenik, poznat pod nadimkom “Ludi Johnny”, uhapšen je 18. oktobra, dok je drugi uhapšen šest dana kasnije. Njihovo hapšenje označava važan korak u borbi protiv organiziranog kriminala.

Teške optužbe

Drugi bjegunac suočava se s ozbiljnim optužbama, uključujući namjerno ubistvo, otmicu i mučenje. “Prijeti mu zatvorska kazna od 40 godina”, izvijestila je španska policija. Ovaj bjegunac bio je uključen u ubistvo člana suparničkog klana, a njegovo tijelo pronađeno je u 2020. godini.

Međunarodna istraga

Istraga je pokrenuta uz podršku EUROPOL-a, a uključivala je policijske agencije iz više evropskih zemalja. U sukobu između “Vračarskog klana” i “Škaljarskog klana” ubijeno je više od 60 osoba.

Značaj hapšenja

Policija ističe da su ovim hapšenjima zadali težak udarac vođstvu “Vračarskog klana”. Ova akcija predstavlja primjer međunarodne saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -