Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzPreminuo Ron Eli, legendarni Tarzan iz 1960-ih

Preminuo Ron Eli, legendarni Tarzan iz 1960-ih

Život i karijera Rona Elija

Američki glumac Ron Eli, najpoznatiji po ulozi Tarzana, preminuo je u 86. godini. Rođen je 1938. godine u Teksasu, Eli je ostavio neizbrisiv trag na malim ekranima. Njegova karijera započela je u akcijskoj seriji “Tarzan” iz 1960-ih, koja je postala kultna.

Porodica i značaj u životima drugih

Nakon vijesti o njegovoj smrti, njegova kćerka Kirsten Kasale Eli podijelila je emotivnu poruku na Instagramu. “Svijet je izgubio jednog od najvećih ljudi koje je ikada poznavao – a ja sam izgubila svog tatu”, napisala je.

Izazovi tokom karijere

Tokom snimanja serije “Tarzan”, Eli je pretrpio nekoliko povreda, uključujući slomljene kosti. Izvještaji sugeriraju da su ga napale životinje dok je izvodio akrobacije. Unatoč izazovima, nastavio je raditi u industriji zabave.

Posljednji dani i nasljeđe

Eli se povukao iz glume 2001. godine, ali se vratio 2014. godine u televizijskom filmu “Expecting Amish”. Osim glume, bio je i autor dva misteriozna romana. Preminuo je u svom domu u Los Alamosu, Kalifornija, 29. septembra.

Eli je ostavio iza sebe bogato nasljeđe kao glumac, pisac i mentor. Njegova kćerka je zaključila: “On je bio heroj, i za mene, on je objesio mjesec.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -