Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIntenzivni napadi između Izraela i Hezbolaha: Jer uzburkane tenzije i nove eskalacije

Intenzivni napadi između Izraela i Hezbolaha: Jer uzburkane tenzije i nove eskalacije

Napad na Bejrut tokom praznika

U južnim predgrađima Beiruta dogodili su se intenzivni napadi koje je izvela izraelska vojska. Napadi su uslijedili nakon što je Hezbolah ispalio rakete na središnji Izrael. Ovi incidenti desili su se dok je Izrael obilježavao praznik Simhat Tora.

Izvještaji o uništenim zgradama

Službena nacionalna novinska agencija Libana (NNA) izvijestila je o najmanje 17 izraelskih napada. Ove akcije označene su kao jedna od najintenzivnijih noći napada u proteklom mjesecu. Šest zgrada uništeno je u predgrađima Laylaki, što ih čini najnasilnijima od početka trenutnog sukoba.

Upozorenja i iznenadni udarci

Izraelska vojska je uputila upozorenja o evakuaciji putem društvenih medija. Glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga Avichay Adraee obavijestio je javnost na arapskom jeziku. Međutim, napad na četvrt Jnah nije bio prethodno najavljen, a ciljano je područje za koje su neki izvori naveli da je prazno.

Posljedice sukoba

Ova eskalacija sukoba dodatno je povećala napetosti između Izraela i Hezbolaha. Situacija se nastavlja razvijati, a svijet sa zabrinutošću prati događaje u ovom regione.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -