Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTragična sudbina 13-godišnjeg Mohammeda Salema: Civili pod napadom

Tragična sudbina 13-godišnjeg Mohammeda Salema: Civili pod napadom

Prikaz nasilja nad djecom

U posljednjem incidentu u Gazi, 13-godišnji Mohammed Salem izgubio je život tokom vazdušnog napada. Svedoci su opisali tragičnu scenu u kojoj je dijete tražilo pomoć. Neki muškarci su mu pritekli u pomoć, no situacija se brzo pogoršala kada je uslijedio novi napad.

Reakcija novinara i javnosti

Novinar Wafaa Thaheer, koji je bio prisutan, potvrdio je da su muškarci u nevjerici reagovali na dječakov vapaj za pomoć. Snimak incidenta je dostavljen The Washington Postu, koji je potvrdio njegovu autentičnost.

Žrtve napada

Pored Mohammeda, palestinski Crveni polumjesec javlja da je još jedan mladić, koji je doživeo ozbiljne povrede, također preminuo. Ovaj dvostruki napad dodatno naglašava stradanje civila u konfliktu.

Izjava izraelske vojske

Izraelske odbrambene snage (IDF) izjavile su da su njihovi napadi usmjereni protiv Hamasa. Međutim, nisu pružili konkretne informacije o ciljevima napada niti zašto su ih izveli u to vreme. IDF je naglasio da preduzima mjere opreza, ali rezultati govore suprotno.

Sumrak ljudskosti

Ovaj incident predstavlja još jednu mračnu epizodu u ratu koji traje decenijama. Pozivamo međunarodnu zajednicu da reaguje i da pomogne u zaštiti nevinih života.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -