Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetDodik na prijemu kod Putina: Održani razgovori sa Lavrovom i Guterresom

Dodik na prijemu kod Putina: Održani razgovori sa Lavrovom i Guterresom

Sastanak lidera na Samitu BRICS-a

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prisustvovao je prijemu koji je organizovao predsjednik Rusije Vladimir Putin. Ovaj događaj se održao povodom Samita BRICS-a, a Dodik je informacije o sastanku podijelio putem svog Instagram naloga.

Prijateljski odnosi između Rusije i Republike Srpske

Na sastanku, Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Rusije, istakao je da Rusija i Republika Srpska njeguju dobronamjerne i prijateljske odnose. Ove izjave dodatno potvrđuju blisku saradnju između Rusije i bosanskohercegovačkog entiteta.

Dodikov susret s Antonio Guterresom

Osim Lavrova, Dodik je imao priliku razgovarati i sa Antoniom Guterresom, generalnim sekretarom UN-a. Ovaj sastanak je pružio dodatnu priliku za dijalog o važnim pitanjima i temama koje se tiču međunarodnih odnosa.

Kontekst Samita BRICS-a

Samit BRICS-a okuplja lidere država poput Brazila, Rusije, Indije, Kine, i Južne Afrike. Ovaj događaj naišao je na veliko interesovanje javnosti te pruža platformu za raspravu o globalnim ekonomskim i političkim pitanjima.

Pored Dodika, na samitu su prisustvovali i drugi visoki zvaničnici, što ukazuje na značaj ovog događaja za međunarodnu zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -