Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometDinamo završe 26-godišnji čekanje na gostujuću pobjedu u Ligi prvaka!

Dinamo završe 26-godišnji čekanje na gostujuću pobjedu u Ligi prvaka!

Dinamo protiv Salzburga

Fudbalski klub Dinamo Zagreb večeras je ostvario značajnu pobjedu nad austrijskim ekipom Salzburg u Ligi prvaka. Ova pobjeda je prvi gostujući trijumf Modrih nakon 26 godina, otkako su 1998. godine pobijedili Ajax u Amsterdamu.

Pocetak utakmice

U početku, Salzburg je djelovao kao bolji tim. Ipak, Dinamo je bio taj koji je stvorio ozbiljnije prilike. U 36. minuti, Sandro Kulenović je imao šansu za gol, ali mu je udarac u posljednjem trenutku blokiran.

Prelomni trenutak

U drugom poluvremenu, Kulenović je ispravio promašaj. U 49. minuti, postigao je odlučujući gol iz blizine, dovodeći Dinamo u vodstvo. Ovaj trenutak je bio ključan za samopouzdanje Modrih.

Incident s golmanom

U 66. minuti, utakmica je dobila dramatičnu notu. Golman Salzburga, Alexander Schlager, dobio je direktan crveni karton nakon što je rukom obranio šut Dinama van kaznenog prostora. Taj događaj dodatno je utjecao na tok utakmice.

Dinamo je, iskorištavajući prednost igrača više, zadržao vodstvo i na kraju ostvario važnu pobjedu. Ova pobjeda je značajan korak za Modre prema ostvarenju ambicija u Ligi prvaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -