Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTurska nastavlja borbu protiv terorizma nakon napada u Ankari

Turska nastavlja borbu protiv terorizma nakon napada u Ankari

Güler: Nema predaje u borbi protiv terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Turske, Ali Güler, izjavio je da Turska neće odustati od borbe protiv terorizma dok posljednji terorista ne bude eliminisan. U svom saopćenju, Güler je ukazao da će pravda biti isporučena teroristima iz PKK.

Identifikacija napadača

Prema navodima medija Habertürk, napadač u Ankari identificiran je kao muškarac rođen 1992. godine, član terorističke organizacije PKK. Ovaj napad se dogodio na objekat turske avioindustrije TUSAŞ.

Posljedice napada

U ovom tragičnom incidentu poginule su četiri osobe, dok je 14 povrijeđeno, od kojih su trojica u kritičnom stanju. Napad su izvršila dva terorista, koji su neutralizirani na mjestu događaja.

Osude napada

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je bio na BRICS konferenciji kada se incident dogodio, osudio je napad. Također, izrazio je saučešće nakon razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Osude su stigle i od NATO-a, Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Nepoznavanje detalja

Iako su se pojavljivale spekulacije o samoubilačkom napadu, kao i o mogućim taocima, zvanične potvrde o tim informacijama još uvijek nema.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -