Utorak, 22 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeHaris Pašović Priprema Premijeru „Oslobođenje Sarajeva“ u SARTR-u

Haris Pašović Priprema Premijeru „Oslobođenje Sarajeva“ u SARTR-u

Premijera PJesme O Slobodi

Haris Pašović, renomirani bh. reditelj, privodi kraju pripreme za novu predstavu „Oslobođenje Sarajeva“. Premijerno izvođenje zakazano je za 22. oktobar u Sarajevskom Ratnom Teatru (SARTR).

Umjetničko Pozorište i Istina

U razgovoru za „Dnevni avaz“, Pašović je naglasio važnost iskrene umjetnosti. Pozorište mora govoriti istinu o ljudskom životu, ističući univerzalne teme kao što su ljubav, gubitak i strah od rata.

Inspiracija iz Historije

Inspiraciju za predstavu pronašao je u djelu Dušana Jovanovića. „Oslobođenje Skoplja“ je adaptirao kako bi prikazao dramatične događaje iz Drugog svjetskog rata u Sarajevu.

Roditelji i Djeca kao Junaci

U predstavi, djeca su glavni junaci, simbolizujući nevinu patnju tokom rata. Pašović ističe da je ljudska vrsta sposobna za najprimitivnije oblike nasilja prema sebi.

Vrhunski Kreativni Tim

Pašović se posebno osvrnuo na talentiranu glumačku ekipu. U SARTR-u se osjeća oduševljeno zbog saradnje s vrhunskim umjetnicima kao što su Davor Sabo i Maja Salkić.

Budući Projekti

Iako je fokusiran na trenutnu produkciju, Pašović ne krije ambicije za nove projekte. Planovi se nastavljaju, a ideje nikada ne nedostaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -