Utorak, 22 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaSvi očarani Pelješkim mostom: Stručnjaci umiruju, ali se postavljaju pitanja o pregledu

Svi očarani Pelješkim mostom: Stručnjaci umiruju, ali se postavljaju pitanja o pregledu

Na Pelješkom mostu, velikom inženjerskom dostignuću, primjećene su površinske pukotine na stubovima koji nose sajle. Ove pukotine lako su uočljive golim okom te su izazvale zabrinutost među građanima.

Stručnjaci umiruju javnost

Prema riječima stručnjaka, radi se o promjenama koje ne ugrožavaju sigurnost mosta. Ove površinske pukotine mogu se pojaviti uslijed temperaturnih oscilacija i naprezanja betonskog materijala. Iako je to često normalno, mnogi su zabrinuti zbog ovakvih promjena.

Pregled mosta izazvao kontroverzu

Hrvatske ceste, institucija zadužena za nadzor, odlučile su provesti pregleda mosta. Međutim, upitna je odluka da se angažuje konzorcij koji nudi cijenu veću za 180 hiljada eura od konkurencije. Ovaj potez izaziva sumnju zbog ranije poništene odluke o odabiru izvođača radova.

Dok stručnjaci pokušavaju umiriti strahove javnosti, postavlja se pitanje o motivima koji stoje iza odabira konzorcija. Naime, sumnja se da bi mogli postojati interesi koji favoriziraju određene ponuđače.

Budnost među građanima

Iako most ne predstavlja trenutnu opasnost, građani i dalje prate situaciju s velikim interesovanjem. Transparentnost u postupku pregleda ostaje ključna za vraćanje povjerenja javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -