Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeHrana i ZdravljeOtkrijte čari Nacionalnog parka Brijuni tokom Dana otvorenih vrata!

Otkrijte čari Nacionalnog parka Brijuni tokom Dana otvorenih vrata!

Uživajte u prirodi i kulturi

Izvršna prilika za posjetitelje Nacionalnog parka Brijuni dolazi krajem oktobra. Dani otvorenih vrata održavaju se od 24. do 31. oktobra 2024. godine. Ovo je idealna prilika za istraživanje ljepota ovog predivnog mjesta.

Rezervacije i ulaznice

Rezervacije za izlete na Veliki Brijun počinju 24. oktobra u 10:00 sati putem webshopa NP Brijuni. Ako ostane slobodnih mjesta, posjetitelji mogu kupiti ulaznice i na blagajni područne jedinice u Fažani, Brionska 10, pola sata prije polaska broda.

Edukativni programi i atrakcije

Među zanimljivim programima na Malom Brijunu je “Walk and talk”, edukativna šetnja koja obuhvata Fort Minor. Ova austrougarska tvrđava je jedno od najprepoznatljivijih mjesta među vojnim objektima.

Osim toga, posjetitelji mogu istraživati poučnu stazu “Brijunske kamene priče” koja je dio projekta KAMEN-MOST. Posjeta Velikom Brijunu obuhvata vožnju brodom, obilazak Safari parka, muzeja te crkve Sv. Germana.

Aktivnosti za sve uzraste

Na Brijunima, kućni ljubimci su dobrodošli, ali je potrebno voditi ih na uzici. Ulaznica za pse se naplaćuje. Također, posjetitelji mogu uživati u joga satovima, školi golfa, te pješačenju ili biciklizmu.

Kraj oktobra je odlična prilika da se povežete s prirodom i iskusite jedinstvenu ljepotu Nacionalnog parka Brijuni. Ne propustite ovu nezaboravnu avanturu!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -