Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisZahtijeva se održivost: Forum posvećen razvoju Zapadnog Balkana

Zahtijeva se održivost: Forum posvećen razvoju Zapadnog Balkana

Održivi razvoj i regionalna saradnja

Ovogodišnji Forum posvećen je planu rasta i razvoja Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji. Primjena “Pakta za budućnost” biće ključna tačka foruma. Ovaj pakt se temelji na principima održivog razvoja, inkluzivnosti i regionalne saradnje.

Ključni izazovi za budućnost

Fokus foruma biće na jačanju institucionalnih kapaciteta, unapređenju poslovnog okruženja i poboljšanju životnog standarda. Organizatori su naglasili da će ugledni predstavnici međunarodnih organizacija, država i stručnjaci diskutovati o važnim temama.

Učešće međunarodnih zvaničnika

Na forumu će učestvovati predstavnici Ujedinjenih nacija i Evropske unije, zajedno s državnim zvaničnicima iz regije. Njihovo prisustvo je od izuzetnog značaja za razmatranje tema integracije u EU, jačanja ljudskih kapaciteta i institucionalnih reformi.

Uvodni govornici foruma

Uvodne govore održat će istaknute ličnosti, uključujući Zlatka Lagumdžiju, stalnog predstavnika BiH pri UN-u, Maurizia Massarija, stalnog predstavnika Italije pri UN-u, i Ivanu Živković, zamjenicu glavnog sekretara UN-a.

Značaj ekspertize za Bosnu i Hercegovinu

Ekpertska mišljenja i uvidi učesnika foruma bit će od vitalnog značaja za podsticanje saradnje i oblikovanje strategija. Ovaj forum predstavlja priliku za budući razvoj Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -