Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeReprizno izvođenje kabarea "At the Ballet" 28. oktobra u Sarajevu

Reprizno izvođenje kabarea “At the Ballet” 28. oktobra u Sarajevu

Detalji repriznog izvođenja

Nakon uspješnog septembarskog koncerta, kabaret “At the Ballet” ponovno će zabavljati publiku. Reprizno izvođenje zakazano je za 28. oktobar od 20 sati. Ova izvanredna predstava održaće se u novootvorenom Multimedijalnom centru CZK, smještenom na adresi Sime Milutinovića 2/II u Starom Gradu, Sarajevo.

Umjetnička koncepcija i režija

Kabaret “At the Ballet” ističe se scenoskim pokretom, koji je osmislila akademska glumica i docentica Irma Alimanović. U predstavi se koristi imerzivna izvedba, stvarajući interakciju između izvođača i publike. Ova forma omogućava prisutnima da postanu aktivni sudionici u umetničkom doživljaju.

Izvrsna ekipa izvođača

U kabaretu učestvuju talentovani izvođači, uključujući Ana Mariju Tomić, Hanu Zrno, Saru Vojičić, Ajselu Zoronjić i druge. Klavirsku pratnju obezbeđuje dirigent Bakir Samardžić. Publika će uživati u pesmama iz poznatih mjuzikala kao što su “A Chorus Line” i “Sweet Charity”.

Podrška projektnim inicijativama

Ovaj projekt podržali su Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, kao i druga važna tijela. Alma Ferović Fazlić, rediteljica kabarea, naglašava da bi kabaret trebao postati dio redovnog repertoara u CZK Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -