Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetJulija Navaljna izjavila: "Namjeravam biti predsjednica Rusije"

Julija Navaljna izjavila: “Namjeravam biti predsjednica Rusije”

Ambicija za promjene

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog čelnika Alekseja Navaljnog, najavila je svoje planove da postane predsjednica Rusije. U intervjuu za BBC, naglasila je kako ovu odluku donosi u saradnji sa svojim suprugom. Iako zna da joj prijeti hapšenje ukoliko se vrati u Rusiju dok je Vladimir Putin na vlasti, ona ostaje odlučna.

Tragična sudbina Alekseja Navaljnog

Aleksej Navaljni, poznati kritičar ruskog predsjednika, umro je u februaru, nakon što je bio osuđen na 19 godina zatvora zbog navodnog ekstremizma. Julija vjeruje da su optužbe protiv njega politički motivirane. Njegova smrt izazvala je oštre reakcije međunarodnih lidera, uključujući američkog predsjednika Džu Bajdena koji je optužio Putina za odgovornost.

Poruka međunarodnoj zajednici

Nakon smrti svog muža, Navaljna je izrazila razočaranje reakcijom međunarodne zajednice. Ona smatra da su sankcije koje su uslijedile samo “šala”. Navaljna poziva svijet da se manje boji Putina i traži pravednost. Njena želja je da Putin bude kažnjen i to u istim uslovima u kojima je bio njen suprug.

Planovi za budućnost

Navaljna jasno stavlja do znanja da će sudjelovati na predsjedničkim izborima kada dođe vrijeme. Ona vjeruje da će Putinova era uskoro završiti, te da će biti prilike za održavanje slobodnih izbora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -