Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzraelski policajac umalo poginuo u terorističkom napadu na Zapadnoj obali

Izraelski policajac umalo poginuo u terorističkom napadu na Zapadnoj obali

U incidentu koji se dogodio na Zapadnoj obali, izraelski policajac je za dlaku izbjegao smrt. Naime, dok je kontrolirao saobraćaj, u njegovu policijsku jedinicu zabio se automobil punom brzinom.

Detali incidenta

Snimak incidenta pokazuje kako je policajac odšetao korak udesno nekoliko sekundi prije nego što je bijeli automobil udario u oklopno vozilo. Srećom, nijedan policajac nije povrijeđen.

Smrt napadača

Izraelska vlada je potvrdila da je vozač automobila preminuo na mjestu događaja. Mlađi muškarac, čije ime je Yosef Ahmed Adnan Taha, imao je 27 godina i bio je stanovnik Nablusa.

Izjave vlasti

Prema saopćenju izraelske vojske (IDF), napad je bio pokušaj terorističkog akta. “Ranije danas, palestinski terorista je pokušao nasilni napad ubrzavajući prema policijskom vozilu”, ističe se u izvještaju.

Reakcija javnosti

Ovaj incident izazvao je veliku pažnju, s brojnim korisnicima društvenih mreža koji su dijelili snimke na kojima se vidi ovaj trenutak opasnosti. Izraelska vlast naglašava da su svi mjerači sigurnosti bili na visokom nivou tokom ovog događaja.

Ovaj incident je podstakao rasprave o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnoj obali i izazovima s kojima se izraelske snage bezbjednosti suočavaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -