Ponedjeljak, 21 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaPešić ostaje selektor Srbije: Preokret na putu ka novim uspjesima

Pešić ostaje selektor Srbije: Preokret na putu ka novim uspjesima

Legendarni selektor donio neočekivanu odluku

Sa nekoliko medalja oko vrata, Dušan Lajović Pešić odlučio je ostati na poziciji selektora košarkaške reprezentacije Srbije. Ova vijest stiže nakon njegovog uspješnog vođenja reprezentacije na Olimpijadi u Parizu gdje je osvojena bronzana medalja.

Razgovori i planovi

Pešić je tokom press konferencije zahvalio Košarkaškom savezu Srbije na strpljenju. Razgovori o njegovom eventualnom odlasku su se odužili. Istakao je da su postojali drugi planovi i obaveze, ali mu je prilika da ostane bila primamljiva.

Pripreme za kvalifikacije

“Svi znamo da se približavaju važni prozori i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Prošli smo prvi izazov u februaru, gdje smo pobijedili obje utakmice. No, posao nije završen”, rekao je Pešić.

Bogat rezime uspjeha

Ovo nije prvi put da Pešić vodi reprezentaciju. Tokom svojih mandata osvojio je medalje na najprestižnijim takmičenjima. Zlato na Evropskom prvenstvu 2001. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine, kao i srebro na Svjetskom prvenstvu 2023. godine, dodatno ga učvrstilo kao jednog od najvećih trenera u historiji srpske košarke.

Očekivanja i ambicije

Sa jasnim ciljevima pred sobom, Dušan Pešić želi izgraditi tim koji će donijeti nove trofeje. Ova odluka je izazvala uzbuđenje među navijačima, koji jedva čekaju nova takmičenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -