Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIlon Mask nudi milion dolara dnevno za podršku Ustavu SAD-a

Ilon Mask nudi milion dolara dnevno za podršku Ustavu SAD-a

Maskova inicijativa i novčana podrška

Ilon Mask, poznati poduzetnik i osnivač kompanija Tesla i SpaceX, obećao je milion dolara svakodnevno do američkih predsjedničkih izbora novembra. Ova suma je namijenjena svakome tko potpiše njegovu internetsku peticiju za podršku Ustavu SAD-a.

Pobjednik dvodnevnog događaja

Na skupu u Pennsylvaniji, Mask je dodijelio ček u iznosu od milion dolara posjetitelju Džonu Dreheru. Dreher nije ni znao da će dobiti ovu nagradu, a Mask je sa smiješkom rekao: “U svakom slučaju, nema na čemu.”

Politička intervencija kroz America PAC

Mask je osnovao America PAC, organizaciju za političko djelovanje koja podržava Donald Trampa. Ova grupa fokusira se na mobilizaciju i registraciju birača u ključnim državama.

Izborna retorika i upozorenja

Tokom događaja, Mask je oštrim riječima govorio o predstojećim izborima. Pritom je istakao da će to biti “posljednji izbori” ako Kamala Harris pobijedi. Njegove izjave oslanjaju se na tvrdnje o pokušajima atentata na Trampa, ističući njegovu važnost u trenutnom političkom okruženju.

Peticija koja okuplja podršku

Peticija koju je Mask pokrenuo uključuje izjavu podrške prvim i drugim amandmanima. Ova akcija omogućava njegovoj organizaciji da prikupi kontakte potencijalnih birača i motivira ih da glasaju za Trampa.

Mask je do sada investirao najmanje 75 miliona dolara u America PAC, što ovu organizaciju čini ključnim dijelom Trampovih kampanjskih napora. Njegova otvorena podrška republikanskim ciljevima postaje sve jasnija, dok Tramp navodno razmatra imenovanje Maska na čelo komisije za efikasnost vlade.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -