Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetSnimak otkriva šta je Jahja Sinvar radio dan prije napada Hamasa na...

Snimak otkriva šta je Jahja Sinvar radio dan prije napada Hamasa na Izrael

Objavljeni podaci o vođi Hamasa

Pukovnik Nadav Šošani, portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF), nedavno je objavio intrigantan video. Ovaj snimak je skinut s oznake povjerljivo i predstavlja navodno posljednje trenutke vođe Hamasa, Jahje Sinvara, dan prije napada na Izrael.

Podaci iz snimka

Šošani tvrdi da je video napravljen sigurnosnim kamerama smještenim u Hamasovim tunelima. Na snimku, Sinvar se priprema za borbu i nosi vodu, jastuke, a navodno i televizor.

Zabrinutost izraelske vojske

Portparol IDF-a, Daniel Hagari, naglašava da je tunel gdje se snimak mogao vidjeti ispod Sinvarovog doma u Gazi. Hagari je rekao da su se Sinvar i njegov sin opremali hranom i potrebštinama za dugačak boravak u tunelu.

Kritika vođe Hamasa

Hagari je izrazio zabrinutost zbog činjenice da je Sinvar, satima prije napada, razmišljao samo o sebi dok su se izraelski civili suočavali s prijetnjom. “Dok je brinuo o svojoj porodici, njegovi teroristi su ubijali nevine”, naglasio je Hagari.

Sinvarovo skrovište

Izraelski vojnici su otkrili Sinvarovo skrovište u Kan Junisu. Opisali su ga kao podzemnu tvrđavu opremljenu svim potrebnim sadržajima, uključujući toalete, kuhinju, krevet i sefove s novcem i dokumentima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -