Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetKamala Haris poziva na primirje u Gazi i osvrće se na izazove...

Kamala Haris poziva na primirje u Gazi i osvrće se na izazove predsjedničke kampanje

Haris ponavlja poziv za primirjem

Američka potpredsjednica Kamala Haris ponovno je istaknula potrebu za primirjem u Gazi. Tokom konferencije za novinare, Haris je naglasila važnost iskoristiti trenutnu priliku nakon ubistva vođe Hamasa, Jahje Sinvara. Sinvar je bio ključna figura u organizaciji napada na Izrael 7. oktobra 2023.

Izazovi i težak put ka miru

Haris je svjesna izazova s kojima se suočavaju obje strane. Izjavila je: “Postoji mogućnost koju moramo iskoristiti kako bismo se posvetili okončanju rata.” Naglasila je važnost vraćanja talaca kući i priznavanja nevinih nevinih života izgubljenih tokom sukoba.

Haris suočena s političkim posljedicama

Na pitanje o mogućem negativnom uticaju na izbore, Haris se nije direktno osvrnula. Ipak, istakla je kako će nastaviti govoriti o gubicima koje donosi sukob. “Treba ozbiljno sagledati tragediju u Gazi i govoriti istinu o tome,” poručila je.

Nadmetanje s Donaldom Trumpom

Haris i Donald Trump trenutno se bore za glasove u ključnim saveznim državama. Samo 17 dana do izbora 5. novembra, Haris će morati ostvariti dobre rezultate u gradovima s velikim arapskim i muslimanskim zajednicama. Ova zajednica je ključna za ponavljanje pobjede Džoa Bajdena iz 2020. godine.

Kampanje se nastavljaju

Obje političke figure nastavljaju svoje kampanje širom zemlje, obraćajući se glasačima. Trump planira skup u Pensilvaniji, dok rano glasanje započinje u Nevadi s podrškom bivšeg predsjednika Baraka Obame.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -