Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometLuka Modrić postao najstariji igrač u historiji Real Madrida

Luka Modrić postao najstariji igrač u historiji Real Madrida

Modrić obara rekord

Legendarni hrvatski nogometaš Luka Modrić večeras je ispisao nove stranice historije Real Madrida. S 39 godina i 40 dana, postao je najstariji igrač koji je ikada nastupao za ovaj slavna klub.

Historijski trenutak na terenu

Dotadašnji rekord držao je Ferenc Puškaš, koji je 1966. godine igrao za Real u dobi od 39 godina i 36 dana. Modrić je doveden u igru u 63. minuti susreta umjesto Federica Valverdea, čime je postao novi vlasnik ovog impresivnog rekorda.

Utakmica protiv Celte

U utakmici protiv Celte, Real je prvi došao u vodstvo zahvaljujući sjajnom golu Kyliana Mbappea u 20. minuti. Celta se, međutim, vratila na početku drugog poluvremena kada je Williot Swedberg izjednačio rezultat na 1:1.

Modrić asistira za pobjedu

Nakon ulaska u igru, Modrić je u 66. minuti asistirao Viniciusu Junioru, koji je postigao pobjedonosni gol. Ovaj nastup Modrića je još jednom potvrdio njegovu nevjerojatnu sposobnost na terenu.

Zaključak

Luka Modrić nastavlja oduševljavati ljubitelje nogometa širom svijeta. Njegov rekordni nastup u Real Madridu je dokaz njegove upornosti i kvalitete koju donosi čak i u kasnijim godinama karijere.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -