Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSturm slavio u Grazer Derbiju, Gazibegović ponovo impresivan

Sturm slavio u Grazer Derbiju, Gazibegović ponovo impresivan

Sturm na visokom nivou

Aktuelni prvak Austrije, SK Sturm Graz, nastavio je svoj uspješan put u austrijskom nogometu. U jučer odigranom Grazer Derbiju, Sturm je pokazao superiornost nad GAK-om, koji se nakon nekoliko teških godina vratio u elitni rang. Utakmica je završila rezultatom 5:2 za Sturm, a naš reprezentativac Jusuf Gazibegović ponovo je bio ključna figura.

Magija Jusufa Gazibegovića

U 34. minuti utakmice, Gazibegović je izveo vrijedan slobodan udarac sa skoro 30 metara. Njegov precizan šut od domaće odbrane završio je u mreži, čime je Sturm poveo. Ovaj gol, iako djelomično rezultat greške odbrane, pokazuje njegovu sposobnost da preuzme odgovornost i stvori priliku za svoju ekipu.

Asistent za drugi gol

Nakon što je postigao gol, Gazibegović je nastavio briljirati. U nastavku utakmice, izveo je još jedan slobodan udarac, kojeg je iskoristio Otar Kiteishvili za drugi gol. Samo nekoliko minuta prije nego što je napustio igru, ponovo je oduševio navijače. Njegov nastup bio je nagrađen ovacijama sa tribina.

Tablica nakon 10 odigranih utakmica

Sa osvojenim bodovima, Sturm se trenutno nalazi na prvom mjestu austrijske Bundeslige, imajući četiri boda više od drugoplasiranog Rapida. Ipak, ekipa iz Beča ima utakmicu manje, što dodatno komplikuje situaciju na vrhu tabele.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -