Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaAbdulah Šehović iz Novog Pazara - neočekivani skandal na Krosu RTS-a

Abdulah Šehović iz Novog Pazara – neočekivani skandal na Krosu RTS-a

Pobjeda i skandal na Krosu RTS-a

Na Krosu RTS-a održanom u Leskovcu, mladi talent Abdulah Šehović iz Novog Pazara osvojio je prvo mjesto u utrci za učenike prvih razreda. Ova utrka se održavala na 500 metara i Abdulah je pokazao izvanredne sposobnosti. Uprkos osvajanju medalje i diplome, njegovo ime nije objavljeno prilikom službenog proglašenja pobjednika, što je izazvalo zabrinutost među prisutnima.

Tehnička greška ili nešto drugo?

Redakcija portala Sandžak Danas kontaktirala je Stevana Kovačevića, direktora Krosa RTS-a. On je potvrdio da je došlo do tehničke greške tokom organizacije. Takođe se izvinio dječaku i njegovim roditeljima, najavivši posjetu Novom Pazaru.

Objašnjenje Stevana Kovačevića

Kovačević je naglasio da su korišteni različiti listići za rangiranje djece, što je dovelo do konfuzije. “Radi se o tehničkom propustu, a ne o namjernom isključenju”, rekao je Kovačević. Izrazio je žaljenje zbog nesporazuma i pozvao uredništvo RTS-a da ispravi informacije.

Šta se može učiniti za Abdulahovu pravdu?

Ova situacija stvara pritisak na organizatore i medije da obezbijede tačne informacije i priznanje za sve takmičare. Abdulah zaslužuje da bude prepoznat za svoj trud i talent.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -