Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaGreška na Krosu RTS-a: Abdulah Šehović iz Novog Pazara osvoji prvo mjesto,...

Greška na Krosu RTS-a: Abdulah Šehović iz Novog Pazara osvoji prvo mjesto, ali njegovo ime izostavljeno

Tehnička greška na Krosu RTS-a

Na Krosu RTS-a održanom u Leskovcu, došlo je do nenamjerne tehničke greške. Ime dječaka Abdulaha Šehovića iz Novog Pazara nije uključeno u službeno proglašenje pobjednika. Abdulah je osvojio prvo mjesto u utrci za učenike prvih razreda na 500 metara.

Izjava direktora Kros RTS-a

Stevan Kovačević, direktor i osnivač Kros RTS-a, izjavio je da se radi o propustu tokom organizacije. Izvinio se Abdulahu i njegovim roditeljima, naglašavajući da se nije radilo o namjernom isključenju. “RTS i organizatori Krosa zalažu se za fer odnos prema svim takmičarima”, kazao je Kovačević.

Kao rezultat tehničkog propusta

Kovačević je pojasnio da su korišteni različiti listići za djecu članove klubova i one koji to nisu. Ova zabuna je doprinijela izostavljanju Abdulaha sa pobjedničkog postolja. Istakao je kako će se truditi da se ovakve greške ne ponove.

Reakcija roditelja Abdulaha Šehovića

Roditelji Abdulaha, koji su prvobitno bili skeptični prema objašnjenju, zahvalili su se Kovačeviću na izvinjenju. “Vjerujemo da je došlo do nenamjerne greške i cijenimo njegovu odgovornost”, rekli su.

Uprkos nesporazumu, roditelji su istakli važnost priznavanja Abdullahovog trijumfa. Na kraju, svi se nadaju da će se greška ispraviti u duhu fair play-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -