Subota, 19 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzraelski napad u dolini Beka: Četiri poginule osobe

Izraelski napad u dolini Beka: Četiri poginule osobe

Tragičan incident u Baaloulu

U nedavnom izraelskom zračnom napadu na grad Baaloul, smješten u istočnoj regiji doline Beka, četiri osobe su izgubile život.

Prema podacima libanskih državnih medija, među poginulima je i Haidar Shahla, gradonačelnik obližnjeg grada Sohmora. Ovaj incident bio je obuhvaćen izvještajem Nacionalne novinske agencije Libana.

Upozorenja IDF-a

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su upozorenje o evakuaciji u vezi s trećom zgradom u južnom predgrađu Bejruta, neposredno prije napada.

Pukovnik Avichay Adraee, IDF-ov glasnogovornik za arapski jezik, upozorio je civile da se drže najmanje 500 metara udaljenosti od mjesta koja su označena kao prioriteta za napade.

Natjecanje između Hezbolaha i IDF-a

U svom obraćanju na društvenoj mreži X, Adraee je istaknuo da će IDF djelovati protiv objekata Hezbolaha u bliskoj budućnosti. Ovaj sukob dodatno je zakomplikovan nedavnim ispaljivanjem više od 100 raketa na sjeverne zajednice Libana.

Sirene su se oglašavale u pograničnim gradovima kao što su Metula, Kfar Giladi, Misgav Am i Kfar Yuval, upozoravajući na napade raketom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -