Subota, 19 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaPremijer Crne Gore Milojko Spajić na radnoj posjeti Mađarskoj

Premijer Crne Gore Milojko Spajić na radnoj posjeti Mađarskoj

Radna posjeta Budimpešti

Premijer Crne Gore, Milojko Spajić, boraviće u Budimpešti 23. i 24. oktobra. Ovo je rezultat poziva predsjednika Vlade Mađarske, Viktora Orbana. Posjeta ima za cilj potvrdu dobrih odnosa između dvije zemlje.

Unapređenje bilateralne saradnje

Radna posjeta je odlična prilika za unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Crna Gora i Mađarska razvijaju bilateralno prijateljstvo i savezničku saradnju unutar NATO-a.

Evropske integracije i NATO

Mađarska je aktivni promoter politike proširenja Evropske unije. Ona se zalaže za pristup Crne Gore i drugih zemalja Zapadnog Balkana EU. Spajić će u razgovorima s mađarskim kolegom naglasiti važnost evropske integracije i odanost NATO-u.

Fokus na ekonomsku saradnju

Tokom posjete, posebna pažnja će biti posvećena unapređenju ekonomske saradnje. Premijer će se sastati sa predstavnicima mađarske privrede, uključujući IT kompaniju 4IG koja je aktivna u Crnoj Gori.

Pohvala za podršku Mađarske

U kontekstu očuvanja stabilnosti i sigurnosti regiona, posjeta je prilika za isticanje značaja podrške Mađarske. Tri godine Mađarska će predsjedavati Vijećem EU, što je ključno za ubrzanje pristupnih pregovora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -