Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisEBRD-ov Program "Mladi u biznisu" Podržava Razvoj Mladih Poduzetnika u BiH

EBRD-ov Program “Mladi u biznisu” Podržava Razvoj Mladih Poduzetnika u BiH

MI-BOSPO kao Vodeća Institucija

U Bosni i Hercegovini, MI-BOSPO se etablirao kao ključna institucija za osnaživanje mladih. U okviru EBRD-ovog programa “Mladi u biznisu”, isplaćeno je 545.000 eura za 121 poduzetnika. Ovaj program fokusira se na mlade ispod 35 godina koji upravljaju mikro, malim i srednjim preduzećima.

Podrška i Obuka za Mlade

Program pruža pristup osnovnim znanjima, vještinama i financijskim sredstvima. Direktorka EBRD-a za BiH, Stela Melnic, naglašava važnost osposobljavanja mladih preduzetnika. Očekuje se ukupno 100 miliona eura finansiranja do 2025. godine.

Uloga Švedske u Razvijanju Poduzetništva

Švedska, kroz SIDA-u, aktivno ulaže u program. Birgitta Jansson, zamjenica direktorice švedske razvojne saradnje, ističe važnost podsticanja poduzetništva kao Evropskog prioriteta. Izgradnja vještina i pružanje novih prilika ključni su za razvoj društva.

Budućnost Poduzetništva u BiH

Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO, naglašava značaj edukacije i umrežavanja za mlade poduzetnike. MI-BOSPO će nastaviti podržavati formalizaciju poslovanja i ekonomski rast. Program “Mladi u biznisu” predstavlja ključni korak prema jačanju poduzetničkog sektora u BiH.

O Programu “Mladi u biznisu”

EBRD-ov program “Mladi u biznisu” aktivan je i u drugim zemljama, uključujući Egipat i Maroko. Ovaj program obezbjeđuje sveobuhvatnu podršku mladim poduzetnicima, omogućavajući im da ostvare svoje ambicije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -