Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometKevin Strootman Objavio Kraj Karijere na Društvenim Mrežama

Kevin Strootman Objavio Kraj Karijere na Društvenim Mrežama

Kraj Njegove Nogometne Karijere

Tridesetčetverogodišnji Kevin Strootman oglasio se na društvenim mrežama s emotivnom porukom o završetku svoje nogometne karijere. Na svojoj objavi prikazao je fotografiju na kojoj su grbovi klubova za koje je igrao. U opisu je napisao: “Karijere se završavaju. Hvala nogometu”.

Posljednji Aktivni Klub i Statistika

Strootman je posljednji puta igrao za Genou, s kojom mu je ugovor istekao u junu 2023. godine. Tokom svoje karijere u Seriji A, odigrao je 157 utakmica, postigao 10 golova i ostvario 22 asistencije. Njegov doprinos Genoi bio je značajan, posebno u povratku kluba u najviši rang takmičenja 2023. godine.

Reakcije Saigrača i Nogometne Zajednice

Nakon Strootmanove objave, uslijedili su brojni komentari i podrška njegovih nekadašnjih saigrača. Istaknuta imena poput Edina Džeke, Miralema Pjanića, Mattije Perina, Martena De Roona, Alessandro Florenzija, Denzela Dumfriesa i Nathana Akea izrazila su podršku i zahvalnost za njegovu karijeru.

Klubovi Tokom Karijere

Osim Genoe, Strootman je igrao za Marseille, Cagliari, PSV Eindhoven, Romu, Utrecht i Spartu iz Rotterdama. Također, nosio je dres reprezentacije Nizozemske, gdje je ostavio dubok trag.

Njegov odlazak iz profesionalnog nogometa označava kraj jedne zapažene karijere, ali njegovo nasljeđe nastavlja živjeti kroz sve uspjehe i trenutke u koje je ulagao svoju strast prema igri.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -