Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeFestival "Dani katalonskog filma" dolazi u Sarajevo

Festival “Dani katalonskog filma” dolazi u Sarajevo

Festival u Sarajevu i Beogradu

Festival “Dani katalonskog filma” održat će se po treći put u oktobru, s posebnim razlogom. Ove godine, festival se širi na Sarajevo uz Beograd.

Datumi i mjesto održavanja

Manifestacija će trajati od 31. oktobra do 6. novembra. Projekcije će se odvijati u kinu Meeting Point, a počinju u 18 sati. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Katalonska kinematografija kroz decenije

Ove godine, festival će publici predstaviti sedam decenija katalonske kinematografije. Avantura počinje filmom “Kreatura”, u režiji Elene Martin, koji je osvojio najviše nagrada na ovogodišnjoj ceremoniji “Gaudi”.

Horor filmovi i intriga

Osim toga, publika će imati priliku pogledati tri horor filma s elementima intrige. Prvi film je “Agonija” Bigasa Lune, snimljen u SAD-u. Tu su i “Umrijeti (ili ne)” Venture Ponse i “U staklenom kavezu”, redateljski debi Agustija Vilaronge.

Masterclass dokumentarnog filma

Za prvi put, uz festival će se održati i masterclass dokumentarnog filma. Redatelj Čarls Boš (Carles Bosch) održat će predavanje studentima na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Organizatori festivala

Program se realizuje u saradnji sa predstavništvom Vlade Katalonije u Jugoistočnoj Evropi i Ambasade Španije u Sarajevu. Svi ljubitelji filma su pozvani na ovaj događaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -