Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBarcelona odbila rekordnu ponudu za Laminea Yamala

Barcelona odbila rekordnu ponudu za Laminea Yamala

Fudbalski klub Barcelona suočavao se s ozbiljnim finansijskim problemima u posljednjim godinama, što je uticalo na registraciju novih igrača. Zbog ovog izazova, mnoga velika pojačanja morala su čekati izlazne transfere kako bi postala članovi katalonskog giganta.

Poboljšanje finansijske situacije

Prema riječima predsjednika kluba, Joana Laporte, Barcelona se gotovo potpuno oporavila i više nema potrebu za prodajom igrača. Laporta je otkrio kako je klub ljetos odbio rekordnu ponudu od 250 miliona eura za Laminea Yamala.

Strategija kluba

“Neki misle da prodajemo igrače radi finansijskih razloga, ali to nije istina. Odluke o transferima su sportske prirode”, kazao je Laporta. Ujedno, istakao je značaj održavanja tima i razvoja mladih talenata kao što je Yamal, koji nosi klauzulu o otkupu od 1 milijarde eura do 2026. godine.

Trenerske promjene i rezultati

Laporta je pohvalio trenera Flicka i istaknuo njegovu integraciju u klub i zajednicu. “Flick je revolucionirao pristup kao menadžer. Njegov rad s igračima, poput Raphinhe i Lewandowskog, donosi sve bolje rezultate”, dodao je Laporta.

Pozitivni trendovi

Laporta je, osim toga, naglasio da je ekonomska situacija kluba bolja nego ranije. Klub je smanjio rashode i povećao prihode, što predstavlja dobar znak za budućnost Barcelone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -