Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetAl-Houthi optužuje SAD i Izrael za agresiju i ratne zločine

Al-Houthi optužuje SAD i Izrael za agresiju i ratne zločine

Al-Houthijeve izjave o američko-izraelskoj saradnji

U govoru održanom u četvrtak, lider Huta, Abdul-Malik Al-Houthi, iznio je oštre optužbe protiv Sjedinjenih Američkih Država. Prema njegovim riječima, SAD su partner izraelskoj vojsci u zločinima i tiraniji.

Manipulacije i ciljevi

Al-Houthi je istakao kako Amerikanci i Izraelci dijele zajednički cilj. On je naglasio da američka administracija omogućava Izraelu da kontroliše regiju, bilo direktno ili putem ekonomskih pritisaka.

Masovni zločini i nedostatak uspjeha

U svom govoru, Al-Houthi je ukazao na to da Izrael pribjegava masovnim zločinima, ali da ne ostvaruje značajan uspjeh na terenu. “Plod džihada vidimo u koheziji i efikasnosti mudžahedina”, izjavio je lider Huta.

Prijetnja Libanu

Osim toga, osvrnuo se na rat u Libanu. Al-Houthi je rekao da izraelski neprijatelj predstavlja stvarnu opasnost za ovu zemlju. Raketni napadi Hezbolaha, prema njegovim riječima, pokazuju da se stabilnost na frontu povećava.

Hezbolahova odlučnost

Al-Houthi je pohvalio Hezbolah, govoreći o njihovoj koheziji i odlučnosti. “Oni su danas odlučniji u obračunu s Izraelcima”, dodao je, naglašavajući pronicljivost i postojanost ove organizacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -