Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisWhatsApp napreduje s novim funkcionalnostima za kompanije

WhatsApp napreduje s novim funkcionalnostima za kompanije

WhatsApp kao alat za poslovnu komunikaciju

WhatsApp, aplikacija u vlasništvu kompanije Meta, predstavlja sve veći potencijal za poslovnu komunikaciju. Ova platforma omogućava kompanijama da direktno komuniciraju s korisnicima, nudeći im brojne usluge.

Besplatni nalozi i premium usluge

Lični nalozi na WhatsAppu su dostupni besplatno. Međutim, kompanije mogu profitirati kroz premium uslugu koja im omogućava da komuniciraju s potrošačima. Od prošle godine, firmama je omogućeno da kreiraju kanale za besplatno slanje poruka svojim pretplatnicima.

Inovacije u funkcionalnostima

WhatsApp ne služi samo za razmjenu poruka. Na primjer, u Indiji je moguće kupiti autobuske karte i rezervisati mjesta direktno putem aplikacije. Ova funkcionalnost pokazuje kako se WhatsApp može koristiti za efikasnu trgovinsku aktivnost.

Integracija sa društvenim mrežama

Prema Nikili Srinivasan, potpredsjednici za razmjenu poslovnih poruka u Meti, njihova vizija je omogućiti da komunikacija s klijentima ne bude prekinuta tokom kupovine.

Nedavno je uvedena mogućnost da WhatsApp komunikacija počne direttamente sa stranica kompanija na Facebooku i Instagramu. Ova integracija predstavlja vrijednost od nekoliko milijardi dolara za kompanije.

Različiti pristupi konkurencije

Dok druge aplikacije za komunikaciju imaju različite pristupe, WhatsApp se ističe svojim inovativnim rješenjima za povezivanje kompanija i korisnika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -