Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometSir Alex Ferguson otpušten iz Manchester Uniteda: Kraj jedne ere

Sir Alex Ferguson otpušten iz Manchester Uniteda: Kraj jedne ere

Otpisivanje legende

Sir Alex Ferguson, najpoznatiji trener u historiji Manchester Uniteda, otpušten je iz kluba. Nakon skoro 38 godina, završena je njegova uloga globalnog ambasadora. Ovaj potez dolazi u trenutku kada je klub suočen s promjenama pod novim vlasnikom, Sirem Jimom Ratcliffom.

Ferguson kao tehnološki višak

U sklopu rezanja troškova, Manchester United je proglasio Fergusona jednim od 250 zaposlenih koji su otpušteni kao „tehnološki višak“. Ova odluka naljutila je mnoge navijače koji smatraju da se ne poštuju legende kluba.

Zabrana ulaska u svlačionicu

Osim otpuštanja, Ferguson se suočio i s novim pravilima. Sir Jim Ratcliffe zabranio je legendarnom treneru ulazak u svlačionicu Uniteda. Do sada je Ferguson imao pristup, gdje je mogao davati savjete trenerima i igračima.

Nasljeđe koje ostaje

Ferguson je trenirao Crvene đavole od 1986. do 2013. godine, donoseći im brojne trofeje, uključujući 13 titula Premier lige i dva trofeja Lige prvaka. Njegova ostavština i dalje živi u srcima navijača koji ga smatraju jednom od najvećih ličnosti u historiji kluba.

Oporavak kluba nakon ovih promjena može biti izazovan. U istom trenutku se postavlja pitanje – kako će navijači reagovati na dalje poteze novog vlasnika?

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -