Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetUbistva u Mannheimu i Lampertheimu: Policija u potrazi za tragovima

Ubistva u Mannheimu i Lampertheimu: Policija u potrazi za tragovima

Pronalazak tijela izazvao paniku

Policija u Mannheimu suočava se s teškom situacijom nakon pronalaska tijela 51-godišnje žene. Tijelo je otkriveno na šumskom putu pored hipodroma u ponedjeljak ujutro. Motiv i uzrok smrti još uvijek nisu poznati, a glasnogovornica policije je izjavila da se čeka na rezultate obdukcije.

Kako je došlo do ubistava?

Ovaj tragični događaj šokirao je lokalno stanovništvo, koje se boji od mogućeg serijskog ubice. Istraga se dodatno komplikuje zbog prethodnog ubistva 36-godišnje žene u Lampertheimu. Njeno tijelo je pronađeno u šumovitom području, a ubica ju je izbo nožem dok je trčala.

Policija nastavlja istragu

Bivša žrtva imala je otvorenu torbicu čiji su sadržaji nedostajali, što dodatno potpiruje sumnje. Policija trenutno nema dokaze koji bi povezali ova dva slučaja, iako nastavljaju traga za ubicom. U junu je zabilježen još jedan uznemirujući slučaj – nestanak 40-godišnje Aigulu S. iz Bensheima.

Nestanak Aigulu S.

Aigulu, majka dvogodišnje djevojčice, nestala je nakon što je kćerku odvela u vrtić. Njeno tijelo pronađeno je dva tjedna kasnije, blizu kamenoloma. U isto vrijeme, nestala je i njena svekrva, što dodatno komplikuje situaciju.

Policija poziva građane na oprez i saradnju u potrazi za informacijama koje bi mogle pomoći u razrješavanju ovih slučajeva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -