Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzPaf Didi traži identitete tužitelja u slučaju trgovine ljudima

Paf Didi traži identitete tužitelja u slučaju trgovine ljudima

Šon Kombs, poznatiji kao Paf Didi, nastavlja pravnu bitku u slučaju trgovine ljudima. Njegov pravni tim podnio je zahtjev sudu u Menhetnu kako bi otkrili imena ljudi koji su ga tužili. Prema dokumentima, Didi se priprema za suđenje zakazano za 5. maj.

Pravni tim i argumenti

Advokati repera istaknuli su da je ovaj slučaj poseban zbog broja tužitelja i njihove anonimnosti. Navode da su optužbe prema Kombsu različite, od lažnih do apsurdnih. Ove tvrdnje čine medijski cirkus koji može negativno uticati na njegovu odbranu.

Novonastale tužbe

Krajem prošle sedmice, šest osoba je podnijelo anonimne građanske tužbe protiv Kombsa. Njihov advokat je nedavno izjavio da zastupa čak 120 tužitelja. Njegova firma primila je hiljade poziva u vezi s ovim slučajem.

Reakcija na medijsku pokrivenost

Advokati su kritikovali medijsku histeriju koja prati ovaj slučaj. Ističu da su prethodne tužbe već diskreditovane, ali su naštetile Kombsovom ugledu. Oni smatraju da je neophodno da se identitet tužitelja otkrije kako bi se očuvalo njegovo pravo na fer suđenje.

Trenutni status

Kombs se izjasnio da nije kriv prema optužbama i trenutno se nalazi u pritvoru do suđenja. Njegov pravni tim nastavlja raditi na zaštiti njegovih interesa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -