Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisOglas za prikupljanje obavezujućih ponuda za kupoprodaju potraživanja Banke

Oglas za prikupljanje obavezujućih ponuda za kupoprodaju potraživanja Banke

Prikupljanje ponuda za potraživanja Banke

NLB Banka d.d. Sarajevo objavila je oglas za prikupljanje obavezujućih ponuda za prodaju potraživanja u ukupnom iznosu od KM 9.569.391. Potraživanja uključuju dužničku obavezu od KM 5.284.579, osiguranu kvalitetnom hipotekom.

Kriteriji za učešće

U postupku prodaje mogu učestvovati pravna lica registrovana u Bosni i Hercegovini koja se bave naplatom potraživanja, uz ispunjenje zakonskih uvjeta. Ponude moraju biti jasno sastavljene, te uključivati podatke o ponuđaču.

Sadržaj ponude

Ponude trebaju obavezno sadržavati iznos ponuđene cijene, kao i izjave o poslovanju, troškovima i provjerama dokumentacije. Ponuđač također treba dovesti i Bilans stanja za 2023. godinu.

Dostavljanje i rok važenja ponude

Pisane ponude se mogu dostaviti do 25.10.2024. godine, a trebaju biti zatvorene u koverti s naznakom “NE OTVARATI”. Rok važenja ponude minimum je do 15.12.2024. godine.

Postupak otvaranja i obavještavanje

Otvaranje ponuda obaviće se komisijski, a ponuđači će biti obaviješteni o rezultatima izbora. Prodavac zadržava pravo da odustane od prodaje u bilo kojem trenutku.

Povrat garantnog depozita

Ponude trebaju sadržavati i uplatu garantnog depozita od 10% ponuđene cijene. Ovaj depozit se vraća ili uključuje u kupoprodajni ugovor, prema odabranom ponuđaču.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -