Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMessi sa desetim hat-trickom vodi Argentinu na vrh južnoameričkih kvalifikacija

Messi sa desetim hat-trickom vodi Argentinu na vrh južnoameričkih kvalifikacija

Messijev uspjeh u reprezentaciji

Lionel Messi postigao je svoj deseti hat-trick u dresu Argentine, tokom utakmice na stadionu Monumental u Buenos Airesu. Ova utakmica bila je njegova 189. za reprezentaciju, u kojoj je do sada ostvario dva naslova prvaka Copa Americe (2021. i 2024.) i titulu svjetskog prvaka iz 2022. godine.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Messi je trenutno na impresivnom učinku od 112 golova i 60 asistencija za argentinsku reprezentaciju. Pored njega, na sinoćnjoj utakmici još su pogađali Lautaro Martinez, Julian Alvarez i Thiago Almada. Ova pobjeda učvrstila je Argentinu kao lidera južnoameričkih kvalifikacija.

Messijeve emocije i motivacija

Nakon utakmice, Messi je izrazio zahvalnost navijačima. “Zaista je lijepo doći ovdje i osjetiti ljubav ljudi. To je ono što me pokreće”, rekao je igrač. Iako su prošle godine njegova karijera, on se i dalje osjeća strastveno i motivisano da igra.” Uživam u nogometu i dokle god budem mogao igrati na ovom nivou, nastavit ću to raditi”, dodao je Messi.

Brazilska ekipa takođe u formi

Na drugoj strani, Brazil je sinoć lako pobijedio Peru rezultatom 4:0. Dva gola postigao je Raphinha, dok su po jedan dodali Luiz Henrique i Andreas Pereira. Ovaj rezultat osigurao je Brazilu bolju poziciju u kvalifikacijama za naredno svjetsko prvenstvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -