Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetGeorgija postavila novi rekord u glasanju na prvom danu prijevremenih izbora

Georgija postavila novi rekord u glasanju na prvom danu prijevremenih izbora

Prema podacima iz Georgije

U utorak je zabilježen novi rekord u broju datih glasačkih listića u Georgiji. Gabe Sterling iz ureda državnog sekretara objavio je da je više od 328.000 glasova već dato. Ovaj broj uključuje i glasove putem prijevremenog glasanja kao i odsutne glasove.

Rekordni prvi dan glasanja

Prethodni rekord za prvi dan glasanja bio je 136.000 glasova, postavljen prije četiri godine. Ovaj porast pokazuje povećanu angažiranost birača na ovim izborima.

Georgija kao ključna “swing” država

Georgija je poznata kao “swing state”, što znači da se rezultati izbora ovdje često mijenjaju. U poslednjim izborima, pobjede su se smjenjivale između Demokrata i Republikanaca, što ovu državu čini ključnom za sve strane.

Intenzivne borbe za glasove

Svaka od glavnih političkih partija u Americi teži pobjedi 5. novembra. Ipak, nekoliko država, uključujući Georgiju, ostaje previše neizvjesno da bi se rezultati mogli tačno predvidjeti. Svaki glas može imati ogroman uticaj na konačne rezultate.

Trumpov povratak

Bivši predsjednik Donald Trump pokušava se vratiti na političku scenu. Nakon što je izgubio od predsjednika Joea Bidena s malom razlikom, Trump i njegovi saveznici i dalje nastoje da ponište svoj poraz. Njihova strategija uključuje intenzivnu borbu za svaki glas u ključnim državama poput Georgije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -