Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetMoguć plagijat Kamale Harris u knjizi "Smart on Crime"

Moguć plagijat Kamale Harris u knjizi “Smart on Crime”

Plagijat u knjizi Kamale Harris

Prema objavi istraživača Rufoa, Kamala Harris je u svojoj knjizi “Smart on Crime”, objavljenoj 2009. godine, preuzela tekst iz javno dostupnih izvora. Ova tvrdnja uključuje pet slučajeva potpunog ili djelimičnog preuzimanja materijala iz izvještaja agencija i Wikipedije.

Stručna analiza plagijata

New York Times je kontaktirao stručnjaka za plagijarizam, Jonathana Baileyja, koji smatra da ovaj slučaj nije ozbiljan. Bailey je ukazao da količina preuzetog materijala ukazuje na grešku u citiranju, a ne na namjeru prijevare.

Javna dostupnost informacija

Analiza New York Timesa također naglašava da Harris nije uzela tuđe ideje bez pravilnog kreditiranja. Ona je preuzela javno dostupne statističke podatke, što dodatno umanjuje težinu optužbi protiv nje.

Rufo i njegov aktivizam

Rufo, poznati konzervativni aktivista, mjesecima optužuje javne ličnosti, većinom sa lijevog spektra, za plagijarizam. Njegov javni sukob s nekadašnjom predsjednicom Harvarda, Claudine Gay, rezultirao je teškim optužbama o plagijarizmu njenih naučnih radova. Njene controversial stavove o ratu između Izraela i Hamasa doveli su je do ostavke na toj poziciji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -