Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaUzbudljivi trenuci u Evroligi: Real Madrid i Baskonia nastavljaju borbu za titulu

Uzbudljivi trenuci u Evroligi: Real Madrid i Baskonia nastavljaju borbu za titulu

Uspješne večeri igrača u Evroligi

Pobjeda na košarkaškom terenu nije samo rezultat timske igre, već i istaknutih pojedinaca. U posljednjem meču, Markus Howard predvodio je Baskoniju sa 15 poena i dva skoka. Njegov suigrač Chima Moneke dodao je 14 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Džanan Musa blista u Real Madridu

U redovima Real Madrida, naš Džanan Musa bio je najefikasniji igrač na terenu. Postigao je 17 poena uz četiri asistencije, dok je Eddy Tavares dodao 14 poena i 14 skokova. Mario Hezonja i Gabriel Deck također su dali značajan doprinos rezultatu, postigavši 13 i 11 poena.

Poredak ekipa u Evroligi

Kraljevi ostaju na omjeru od jedne pobjede i dva poraza. Baskonia, s druge strane, bilježi dva trijumfa i jedan poraz nakon tri odigrana susreta. U sljedećem kolu, Baskonia će se suočiti s Asvelom, dok Real Madrid dočekuje Panathinaikos na svom parketu.

Crvena zvezda i novajlije u Euroligi

Posebna pažnja privlači i izvanredna predstava Crvene zvezde. Oni su deklasirali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 76:57. Bolomboy je predvodio ekipu s 18 poena i 11 skokova. S druge strane, Nigel Hayes bio je najbolji sa 20 poena i osam skokova.

Aktuelni prvak Evrope, Panathinaikos, doživio je poraz od novajlije u Euroligi, ekipe Parisa, rezultatom 84:80.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -