Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviTragična smrt finskog hokejaša Puhakke: Policija sumnja na ubistvo

Tragična smrt finskog hokejaša Puhakke: Policija sumnja na ubistvo

Otvorio se o svojoj seksualnosti

Joni Puhakka, finski hokejaš, ostavio je značajan trag u sportu. On je prvi profesionalni hokejaš na ledu koji je otvoreno progovorio o svojoj homoseksualnosti u Finskoj. Njegova odluka da otkrije svoju seksualnost 2022. godine bila je hrabra, ali i opteretila ga je zbog straha od reakcije društva i sporta.

Pronađen mrtav u svom stanu

Nažalost, Puhakka je pronađen mrtav u svom stanu, gdje je živio sa svojim 37 godina starijim dečkom, norveškim veterinarom Rolfom Nordmom. Ova tragična vijest potresla je hokejašku zajednicu.

Policija istražuje okolnosti smrti

Policijski detektiv Matti Högman izjavio je da vjeruje da su radnje osumnjičenog bile izuzetno okrutne. Također, Högman je potvrdio da su osumnjičeni i Puhakka bili poznanici, što dodatno komplikuje slučaj.

Karijera koja je oblikovala njegov život

Puhakka je imao bogatu sportsku karijeru, igrajući za klubove kao što su Espoo Blues, TUTO Hockey, Espoo United i Rapaces de Gap. Njegova karijera završila je 2018. godine.

Nadam se da će pravda biti zadovoljena

Ova tragedija naglašava potrebu za podrškom i prihvatanjem u sportu. Mnogi se nadaju da će pravda biti zadovoljena te da će ovakvi incidenti biti riješeni u korist žrtava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -